pátek 5. září 2008

Znechucenost na 150%

Zastřelení dvacetiletého pumpaře jste si mohli dneska vyslechnout ze zpráv. A tohle všechno jenom kvůli psychicky labilnímu kreténovi, co z bezprostřední blízkosti dovede vystřelit někomu mozek a k tomu ještě v pohodě v tomhle pokračovat (už se alespoň o něm ví - podle informací zabil dokonce čtyřikrát, ve vězení rozhodně nebyl prvně a jmenuje se Roman Postl - jenže za vzorné chování mu byl zkrácen trest o celé tři roky). Když potom sám ležel v kaluži svojí vlastní krve po přestřelce mezi policií, tak k němu přiběhli doktoři a ještě se mu snažili zachránit život - ale to teda nechápu proč. Tahle zrůda si zabije jen tak čtyři lidi a někdo mu má ještě pomáhat? Leda tak do rakve a honem zakopat co nejhlouběji pod zem (i když ani tohle si nezaslouží). Stejně jako ve většině dřívějších případů to na doživotí není, jenom vyfasuje pár let někde ve věznici, kde se ještě bude mít jako prase v žitě. Tohle hovado by se mělo někde svíjet v koutě v bolestech.
Ve zprávách uběhlo sotva pět minut. Dvě další hovada si bez okolků zabijí pětileté dítě a místo doživotí dokonce mohou být podle zákona "znovu zařazení do normálního života". Zajímalo by mě, co za debila tenhle zákon vymyslel? Má se to chápat tak, že i vrah je jenom člověk a že si rozhodně ať už udělal cokoliv zaslouží dostat ještě šanci? Tak tohle ani náhodou... škoda přeškoda že trest smrti už nefunguje. Hodil by se právě na tohle.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pravda, nedokážu si rozumně vysvětlit počínání doktorů, asi nechtěli být souzeni za nějaké selhání při výkonu služby, či tak něco.. a asi i tohle patří na seznam důvodů, proč se na zprávy nedívám,když nemám možnost jakkoliv pomoci či zasáhnout..

Anonymní řekl(a)...

pamatuju průzkum kde se lidí ptali jestli jsou pro zavedení trestu smrti přes polovinu bylo pro ...

a ještě k tomu nesmíme zapomenout že i teď se občas stane někde chyba a zavře se nevinný člověk jak byste chtěli potom rodině vysvětlit že jste ho nezachranili kvůli toho že jste si mysleli že je to vrah ?? a o tom praseti v žitě: o tom koloval vtip co je lepší být metr X metr v cele kde na tebe nikdo neřve a nemusíš nic dělat nebo být zavřený metr X metr v praci kde na tebe řve šef že na to seres dostavas mizerny plat ze ktereho se neuzivis?:D...
ale to není vsechno zpravy jako takove jsou uz v podstate jenom bulvar nic vic je pravda ze ted uz je to vic globalnejsi ale i tak koho kazdy den zajimaj roztomile zvirata nebo to ze se nejaka celebrita vdala zenila ... mne to teda nezajima :D a vrazdy jsou porad na dennim poradku nejak se tomu prelidneji zabranit musi no ne ?:D...

Anonymní řekl(a)...

Ale ano, to je ta horší stránka demokracie a soudnictví. Ale hlavně, kdyby se pozůstalý jen dovolil dát vrahovi facku, hend by byl zažalován a dostal by ještě víc než samotný vrah

Martin řekl(a)...

K tomu zákonu: myslím si, že se někdy může stát něco, kdy by mohl být obviněn nevinný člověk, kdy by mohlo jít o sporný případ, či dokonce o úmysl - ale: jsme lidi a ačkoliv můžeme udělat špatnou věc (omylem či úmyslně), můžeme se potom ZMĚNIT. Jenže by mě zajímalo, proč se ta "druhá šance" dává i individuím, kteří lítají z průšvihu do průšvihu a jejichž trestní rejstřík se počtem stran blíží samotné sbírce zákonů?
Proč se neudělá: tak, teď jsi po třetí porušil zákon, takže končíš - už se s tebou nebudeme bavit, šanci si propásl? Jistě, namítnete, že by to neřešilo vraždy - necháme někoho třikrát zabíjet, než se ho zbavíme? Jenže - obvykle takový člověk, než zabije, má už trestní rejstřík bohatě popsaný - a šancí už měl víc než dost... Co si o tom myslíte?

Datastor řekl(a)...

Může se změnit zloděj, co někde vykradl opuštěnou sámošku, když byla zavřená (ale moc bych na to nesázel). A za něco většího bych hned posílal do gulagu... ve slipech.

Anonymní řekl(a)...

Tak už to má ten parchant za sebou. Podle mě je dobře že se ho snažili zachránit. Snad aspoň trpěl o pár hodin déle a neměl to za sebou hned. Rychlá smrt je moc slabý trest. Prásk a má klid. Dokonce i poprava (pokud na ni nečeká 10 let, viz USA) Oproti tomu, takových 50 let ve vězení v Thajsku nebo KLDR... to je podle mě to adekvátní peklo.

PaVuK

Datastor řekl(a)...

Ok, pokud to vezmu takhle, tak je dobře, že si ještě musel nějakou tu dobu svoji bolest vyžrat (pokud teda nebyl na práškách). Ale měli ho normálně na tom chodníku nechat, ne se ještě snažit mu zastavit krvácení.

Raduško řekl(a)...

ten doktor je viazany hippokratovou prisaohu, nemohol sa necinne prizerat ako pred nim zomiera clovek nech uz urobil cokolvek.