čtvrtek 18. prosince 2008

Žádní falešní sobi!

"Jé, děkuju, tyhle papuče jsem skutečně potřeboval. No a ty slipy z ovčí vlny... no téda. Děkuju všem. A co to máme tady? Igráček! Já ale musel být hodný...".

Těhle narychlo vyimprovizovaných vět se asi děsí všichni, kteří pod ozdobeným stromkem očekávají přeci jen něco poněkud odlišného (a kdo by taky odolal novému BMW s tou hezkou černou metalízou). Inu Vánoce se nezadržitelně blíží, lidé v obchodních centrech při hledání a nákupu prezentů pro své nejbližší připomínají rozzuřené vraždící bestie (jen ty motorové pily jim jaksi chybí) a rapidně vzrostla poptávka po leukoplasti, balícím papíru, stužkách, kaprech a Ibalginu. Na většině stolech už dávno hoří františky, v některých domovech hoří svíčky a v těch dalších zas ubrus i se stolem. Atmosféra jako řemen. Nova jako obvykle vytáhne z archivu takové filmové fláky, na které od loňska ještě nestačil ani pořádně napadat prach a které může polovina národa zpaměti odcitovat. To bude nadílka... éterem opět bude pobíhat Mrazík i se svou berlou Mrazilkou, oživíme si Golema a korunu tomu všemu nasadí tři ořechy. Pro koho jsou určeny je už asi všem jasné - prostě každoroční zábava ne nepodobná vlastnoručně provedené amputaci nohy za pomoci zubního kartáčku bez štětin. A to ještě ani nenastal konec roku, kdy se televizní stanice opět vyzvou na souboj o tu nejtrapnější silvestrovskou šou.

Ale tohle je klasický průběh všech svátků, který už nikoho neohromí a ani nepřekvapí - já Vám ale za sebe přeji jen to nejlepší, ať Vánoce prožijete v klidu, do Nového roku vykročíte se štěstím a ve zdraví, ať pod smrčkem najdete jen to potřebné (klíče od honosné rezidence v Karibiku prosím po domluvě zaslat ke mě) a nechť je ten příští rok vydařený. A doufám (a sakra, naivita na obzoru!), že se pochlapí i herní studia a přinesou mezi lid konečně něco, co bude stát za zmínku. Něco, co bude možno hrát i bez toho, aniž bychom museli ještě před samotným spuštěním nainstalovat tři patche bez jistého výsledku nebo se hodinu někde marně registrovat.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jsem první, ještě před tím, než jsi to stihl inzerovat na webu:-D. Pravda je, že vánoční svátky jsou někdy jako zabijačka a taky nemám rád ty věty, kdy je na člověku viditelně vidět, jak ho zklamalo to, co dostal. Ale jinak ucházející článek.

dr řekl(a)...

No, tohle je první rok, kdy jsem nakupoval dárky..a asi bude i poslední.:-D Ale zaujal mě zvláštní fakt..u našich vietnamských obchodníků a obchodech typu "39-," je vždy narváno..ale v nádherném obchodě s hudebními nástroji, ve kterém na vás dýchne ta úžasná atmosféra a pocítíte touhu začít hrát..tak ano, tam je prakticky prázdno.

Ale k věci, od té doby, co vyslovuji přání napřímo, tak již improvizovat nemusím.;)

Anonymní řekl(a)...

že díky :)a neboj, ak sa niekedy na sviatky stretneme, kúpim ťi papuče z hendmejd vyšitými iniciálmi :)

Anonymní řekl(a)...

jo, těchhle nadšených děkování se taky docela děsím, ale většinou se mi to nestává, tak doufejme... není nic lepšího než říct/napsat svoje přání:-).

Datastor řekl(a)...

"Drahý Ježíšku, vzhledem k finanční krizi mi místo toho Lamborghini bude stačit obyčejný Renault" :-).

Anonymní řekl(a)...

citace: Hlavně nezapomeňte usekat spodní větve stromu, aby si Ježíšek neodřel p...l, až vám n....e. :Đ