pátek 28. prosince 2012

Překlad The Walking Dead - jak to ve skutečnosti je

I během svátků se toho může ledasco udát, a ne vždy jde o událost příjemnou. Anižto by nám kdokoliv dal vědět, objevily se odkazy na všechny naše překlady do hry The Walking Dead na webu walkingdeadgame.eu bez uvedení autorů. Na to hned zareagoval Eurogamer.cz s tím, že já, Tom a MerlinSVK jsme z nějakého nám doposud neznámého důvodu s tímto webem nějak spříznění a tím veškerá "zpravodajská" práce hasla.  


 
Proto všechny upozorňujeme na to, že s tímto webem nijak spříznění nejsme, že autor či autoři nemají povolení na uveřejnění a že pokud jste přispěli na účet, o kterém se na webu zmiňují, obohatili jste tím akorát někoho, kdo na překladu neudělal ani tečku.

Nejde nám ani tak o to, že se někdo sprostě přiživuje na něčem, na čem nehnul ani prstem (což ale neznamená, že nás to neštve), jako spíš o princip a o neskutečnou drzost vydávat cizí práci za svojí. Je to pouze naše svobodná vůle na překladu pracovat a tyhle podrazy nás akorát silně znechucují a demotivují.

Aktualizace: Článek na EG.cz je již opraven. Pro všechny ostatní však ještě jednou opakuji jednu zásadní věc - dávejte si pozor, kam posíláte svoje peníze a nenechte se napálit!

18 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Doufam ze ti zlodeji dostanou co si zaslouzi.

Datastor řekl(a)...

Doufáme v to taky, momentálně celou tuhle situaci řešíme.

Anonymní řekl(a)...

To je nehorázná drzost,snad vás to kluci neodradí od dalšího překladání,odvádíte skvělou práci a jsem vám za vaše překlady moc vděčný,a ať už tu situaci řešíte jakkoliv,tak doufám že to dopadne co nejlépe ve váš prospěch :)

Anonymní řekl(a)...

Tak to mě picni. Lidi jsou holt pěkný sv..ně. Hoši vám děkuju za super práci co odvádíte na překladu. Jen tak dál:)

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

už jsem jim napsal na blog že to jsou zloději!!! :DDD

Datastor řekl(a)...

Stojí za zmínku, že snaha o dohady začíná až potom, co se situace kardinálně podělá. Jakmile budeme vědět víc, dodám sem bližší informace, ale v tuhle chvíli je to pořád jenom a jenom okrádání.

Anonymní řekl(a)...

Svině jedny do nich rozjebat jim hlavu palicí okrádat naše překladatele !!!!!!

Datastor řekl(a)...

Zas takhle akčně na to jít nikdo nemusí, ale vyplatí se dál a dál rozšířit to, co už jsem psal v tomhle článku - ideálně přímo odkazem sem. Bohužel i tak se ještě pár lidí určitě nachytalo, v tomhle si nedělám iluze.

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Datastor řekl(a)...

Samozřejmě, odvaha je v dnešní době už jenom archaismus. Slovo, jehož význam se "vývojem člověka" ztratil někam hodně daleko.

Unknown řekl(a)...

Možná by stálo za pokus kontaktovat hosting toho webu s tím, že porušuje zákony ČR ve věci autorského práva. http://whois.domaintools.com/walkingdeadgame.eu

Datastor řekl(a)...

Provedl jsem, leč ne úplně úspěšně. Což ale neznamená, že to nebudeme řešit jinak (a s větším důrazem).

Anonymní řekl(a)...

Nazdar chlapi, budou jednotlivé češtiny fungovat i do kompletní edice na Steamu?

Díky

Datastor řekl(a)...

Rozhodně - na Steamu je k mání snad jenom právě kompletní edice, ale to na funkci překladů nemá vliv.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím předem chci poděkovat za supr překlad k téhle vynikající hře a chtěl bych se zeptat na jak dlouho to ještě vidíte s překladem 5 epizody.díky za odpověd

MerlinSVK řekl(a)...

No pekne. O tomto som nemal ani potuchy. Ľudia kradnú aj to, čo je zadarmo a prístupné všetkým. Hlavné je, že sa to dá speňažiť. BTW, nekúpi niekto sneh? :D

MerlinSVK